Davidsfonds cultuurreizen
 
Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

Parijs

De Engelse schilder, tekenaar, graficus, fotograaf en filmer David Hockney (geboren in 1937) is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Deze tentoonstelling brengt het grootste overzicht ooit van zijn werk. Ze was reeds in Londen te zien en werd daar met veel lof en bijna een half miljoen bezoekers overladen. Het tentoonstellingsparcours is chronologisch opgebouwd en toont vooral de grote diversiteit die de kunstenaar al meer dan 50 jaar aan de dag legt. Gestart wordt met het, soms rauwe, werk van de jonge Hockney uit de jaren 60. Nadien komt de bekende Californische periode met de kleurige villa’s en zwembaden (A Bigger Splash) aan bod. Een van de grootste zalen toont de naturalistische dubbelprotretten uit de jaren 70 van zijn vrienden en mecenassen. Een intiemere ruimte daarnaast is gereserveerd voor tientalle getekende portretten waaruit het grote tekentalent van Hockney blijkt. Dan volgen interieurs en landschappen uit de laatste twee decennia van de 20ste eeuw waar de kunstenaar flirt met het kubisme, maar dan met veel bontere kleuren. Het nieuwe millennium is vertegenwoordigt door Engelse landschapsschilderijen, videowerken en ten slotte werk in houtskool op papier. Hans Martens neemt u op ontdekkingstocht langs deze scala aan technieken, stijlen, onderwerpen en vertelt daarbij uiteraard ook over het leven van Hockney, schetst contexten, legt verbanden met andere kunstenaars en veel meer.

DAGPROGRAMMA
Samenkomst in het station van Brussel-Zuid om 7.45 uur. Met de Thalys gaat u naar Parijs, waar alle verplaatsingen te voet of met het openbaar vervoer gebeuren.
U start uw kunstreis dadelijk met het hoogtepunt van de dag, tijdens een bezoek aan het Centre Pompidou en de tijdelijke tentoonstelling ‘David Hockney’.
Nadien heeft u wat tijd voor een vrij middagmaal.

In de namiddag neemt reisbegeleider Hans Martens u graag op sleeptouw langs enkele kunstgalerijen van de Marais. Op ontdekking door het steeds wisselende en altijd erg actuele kunstaanbod dat zij tentoonstellen, komt u o.a. Chantal Akerman in de Marian Goodman Gallery tegen. Maar ook de immer mysterieuze Joseph Beuys bij Ropac. En Hans heeft zeker ook nog enkele andere verrassingen in petto!
Om 19.25 uur neemt u in Parijs de Thalys terug naar Brussel-Zuid met aankomst omstreeks 21.00 uur.

HANS MARTENS studeerde kunsten aan Sint-Lucas en kunstgeschiedenis aan de UGent. Hij werkte als curator voor het S.M.A.K. en was o.a. 2 jaar raadgever cultuur bij toenmalig Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux. Nu is hij directeur van de Academie in Mechelen, onafhankelijk curator en adviseur in de Beoordelingscommissie Beeldende Kunst van de Vlaamse Overheid en het FilmLab van het VAF.
Klik hier om de pagina van de brochure te bekijken