Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

Toscane

SIGISWALD KUIJKEN: ‘Deze muziekweek rond ‘Bach, Mozart en de stilte’, die al sinds een tiental jaar wordt aangeboden, gaat in 2019 voor het eerst door in de Toscaanse heuvels. De hoofdlijn van het thema blijft onveranderd: de grootmeesters Bach en Mozart vatten in hun diepste wezen, daar waar zij de onuitsprekelijke en eeuwige bron der kunst het meest dichtbij raken.’
SIGISWALD KUIJKEN studeerde viool aan de conservatoria in Brugge en Brussel. Hij maakte zich vertrouwd met de specifieke 17de- en 18de-eeuwse speeltechnieken en interpretatieconventies en richtte in 1972 La Petite Bande op. Hij was leraar aan de Koninklijke Conservatoria van Den Haag en Brussel en is wereldwijd een veelgevraagd gastdocent (naast Europa o.a. Japan, Korea, VS, Canada).

MARIE KUIJKEN is pianiste, zangeres en actrice en al sinds haar jeugd gefascineerd door liederen en 18de-eeuwse opera. Als sopraan is ze regelmatig te horen met het barokorkest La Petite Bande en als pianiste specialiseerde ze zich in het mozartiaanse repertoire op de pianoforte. Sinds enkele jaren realiseert zij samen met La Petite Bande opera’s in historische acteer- en declameerstijl, die zeer gesmaakt worden door het publiek.

Klik hier om de pagina van de brochure te bekijken