Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

Spanje in de voetsporen van keizer Karel

GUSTAAF JANSSENS EN BART VAN THIELEN: ‘Tijdens deze unieke reis treedt u samen met ons in de voetsporen van keizer Karel. We bezoeken heel wat plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de keizer. We reconstrueren ook de invloed toen en later van een van de sleutelfiguren van de Westerse geschiedenis.’
BART VAN THIELEN is romanist en was 25 jaar verbonden aan de KU Leuven als directeur van het centrum voor Levende Talen (CLT). Hij is enerzijds gepassioneerd door de geschiedenis van pelgrimstochten en kruisvaarten, maar anderzijds ook door de rijke cultuurgeschiedenis van Spanje. Hij is een ervaren en gewaardeerd reisbegeleider.

GUSTAAF JANSSENS is emeritus hoogleraar aan de KU Leuven, ere-archivaris van het Koninklijk Paleis en ere-afdelingshoofd bij het Algemeen Rijksarchief in Brussel. Hij publiceerde over diverse aspecten van de gemeenschappelijke Spaans-Nederlandse geschiedenis in de 16de eeuw en is een specialist van Spaanse archieven over de geschiedenis van de Oude Nederlanden.

Klik hier om de pagina van de brochure te bekijken