Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

Moskou en Sint-Petersburg

Moskou is een metropool met vele gezichten en een roerige geschiedenis. Van Ivan de Verschrikkelijke, de Romanovs, Catharina de Grote, Lenin, Stalin en Gorbatsjovs perestrojka, tot Jeltsin en het einde van de Sovjet-Unie. Het is een stad van de oligarchen of nieuwe rijken en meer dan ooit het politieke hart met Poetin en Medvedev. Al zit ze misschien diep, de Russische ziel is hier alomtegenwoordig!

Piter, zo noemen de inwoners van Sint-Petersburg hun stad, vaak met tederheid in de stem. U ontdekt de grootsheid van het oude en nieuwe Rusland, de centrale verkeersader Nevski Prospekt, stijlvolle bruggen over de riviertjes en kanalen, het Paleizenplein met de wereldberoemde Hermitage, de Peter- en Paulvesting aan de overkant van de Neva en de kathedraal waar een hele reeks tsaren begraven liggen. De tuinen van Peterhof, het Russische Versailles aan de Finse Golf, zijn ronduit spectaculair. Aan de andere kant van de stad, in Tsarskoje Selo, ligt het paleis van Catherina de Grote.

MIA DOORNAERT studeerde Klassieke en Oosterse talen en Politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkte 38 jaar op de buitenlandredactie van De Standaard, en reisde in die functie de wereld rond. Nu schrijft ze als onafhankelijk buitenlandexpert een column in De Standaard en neemt deel aan het openbaar debat over internationale verhoudingen.
Klik hier om de pagina van de brochure te bekijken