Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

Dourocruise

KAREL PEETERS: ‘Zacht schuift de Miguel Torga over de Douro langs de schuin oplopende, terrasvormige wijngaarden. Vanuit onze luxueuze kajuit of het zonovergoten dek worden we bedwelmd door een adembenemende natuur en … de geur van heerlijke portwijn, die nooit veraf is. Niet voor niets wordt de Dourovallei het ‘kroonjuweel’ van Portugal genoemd. Werelderfgoedsites volgen elkaar op. In Vila Nova de Gaia laveren oude barcos rabelo tussen de cruiseschepen door om hun vloeibaar goud aan land te brengen, dat daarnet in de Solar de Mateus nog lag te rijpen. Dit oudste afgebakende wijngebied ter wereld (!) herbergt tal van architectonische kunstschatten, van statige patriciërswoningen en vrome kerkjes tot machtige instituten als de universiteit van Salamanca. De dagen zullen weer te kort zijn om alles te kunnen verslinden…’
MARK EYSKENS doceerde economie aan de KU Leuven. Hij was lid van 13 opeenvolgende regeringen, de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Raad van Europa, en is minister van staat.

KAREL PEETERS studeerde rechten en kerkelijk recht aan de KU Leuven. Al tijdens zijn studententijd leidde hij groepsreizen. Zijn interesse ging daarbij vooral uit naar geschiedenis, kunst en cultuur.

Klik hier om de pagina van de brochure te bekijken