Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

VVL LAZIO 07-14 mei 2018

Met Gil Michaux naar LAZIO
DAG 1: Brussel - Rome - Fiuggi A
Vlucht naar Rome. Bezoek aan de Barberinituinen van Castel Gandolfo, de pauselijke zomerresidentie in de Albaanse heuvels. Daarin zijn nog steeds de resten te zien van een villa van de Romeinse keizer Domitianus.

Dag 2: Fossanova - Ninfa - Fiuggi O-M-A
Naar Fossanova. Deze cisterciënzerabdij is een van de mooiste voorbeelden van de Bourgondische vroeggotische stijl. Het nagenoeg complete complex - de kerk, de kloostergang, de werkplaatsen, het hospitium zijn allemaal bewaard - geeft een unieke kijk op het middeleeuwse kloosterleven. Wandeling door de tuinen van Ninfa, een ruïnestad uit de middeleeuwen, met meer dan 1.300 verschillende planten, bomen en struiken.

Dag 3: Tivoli - Fiuggi O-A
Een volledige dag voor het bezoek aan Tivoli met de villa van de Romeinse keizer Hadrianus. In de namiddag bewondert u de Villa d’ Este, een van de beste voorbeelden van de geraffineerde renaissancecultuur met zijn prachtige fonteinrijke tuinen.

Dag 4: Montecassino - Anagni - Fiuggi O-M-A
De Territoriale Abdij Monte Cassino, op een rots gelegen, is een benedictijnerabdij, een van de kloosters gesticht door Benedictus van Nursia. Door naar Anagni. De kathedraal is een van de mooiste van Lazio. De crypte, die tussen 1230 en 1250 beschilderd is met onovertreffelijke fresco’s, dwingt ieders bewondering af.

Dag 5: Subiaco - Veio - Viterbo O-M-A
Zoals Anagni, bezit Subiaco zeer mooie fresco’s en heeft het een fraaie ligging. Het complex bestaat uit twee kloostergebouwen: St. Scolastica en St. Benedetto. We eindigen in het Etruskische Veio, dat rond 500 v. Chr. een groot artistiek centrum was en waar de kunstenaars uitblonken in het maken en versieren van terracotta beelden.

Dag 6: Viterbo - Tarquinia - Viterbo O-A
Een wandeling door Viterbo, residentie van talloze pauzen. In de namiddag kennismaking met Tuscania. Daarna rijdt u door naar Caprarola, voor het Palazzo Farnese. Een monumentale Italiaanse villa uit de late renaissance.

Dag 7: Cerveteri - Tarquinia - Viterbo O-A
Een dag in het teken van de Etrusken. Sommige graven in Cerveteri zijn uit rotsen gekerfd en bekroond met grafheuvels (tumuli). Veel grafkamers hebben muurschilderingen. Deze necropolis is georganiseerd in een stadachtige indeling met straatjes, pleintjes en buurten. Tarquinia is wegens de vele fresco’s van uitzonderlijk belang voor de kennis van het dagelijkse leven in de Etruskische maatschappij.

Dag 8: Ostia Antica - Brussel O
De havenplaats van Rome in de oudheid: Ostia Antica. Deze stad is grotendeels bewaard en opgegraven. Het hoogtepunt beleefde Ostia in de 2de eeuw n. Chr., toen er veel nieuwe gebouwen werden neergezet. Terugvlucht naar Brussel.


min. 15, max. 25 deelnemersINBEGREPEN
- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken 
- Reisbegeleiding en deskundige toelichtingen door Gil Michaux 
- Lokale gidsen
- Gebruik van de audiofoon
- Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
- Overnachtingen met ontbijt en avondmalen in kwaliteitsvolle viersterrenhotels
- 3 lichte middagmalen in lokale resaurants
- Vluchten Brussel-Rome h/t met Brussels Airlines, de luchthaventaksen en CO2-compensatie
- Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar
- Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering


Deze reis is een coproductie van Davidsfonds Cultuurreizen en VVL Vereniging Vlaamse Leerkrachten

GIL MICHAUX studeerde klassieke filologie, hebraïstiek en assyriologie aan de UGent en de Universiteit van Jeruzalem. Nu doceert hij filosofie, Grieks en Latijn en geeft talrijke lezingen. Hij is al meer dan 30 jaar reisbegeleider naar o.m. Italië, Griekenland en Turkije, maar ook Cuba.