Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

VVL TOSCANE-UMBRIË 9 - 18 juni 2018

Met Roger Delbaere naar TOSCANE & UMBRIË

‘Sinds mijn vroege studententijd bezocht ik regelmatig deze prachtige streek, boordevol renaissance- en andere kunst. Ik zou heel graag mijn kennis en ervaring met u delen.’

REISPROGRAMMA (reis in ontwerp, route, volgorde en keuze van bezoeken zijn nog wijzigbaar)
 

DAG 1: 09 juni 2018 Brussel - Firenze - Prato - Pisa A
Vlucht naar Firenze. U reist door naar Prato, een sfeervolle stad. Daar bezoekt u de duomo met de unieke buitenkansel en fresco’s van Filippo Lippi. 
 
DAG 2: 10 juni 2018 Lucca - Pisa - Siena O-A
Vandaag bezoekt u Lucca. De stad, gelegen binnen reusachtige muren, bezit 2 wonderlijke kerken in Pisaanse stijl, de San Michele en de San Frediano. Daarna bezichtigt u de Piazza dei Miracoli in Pisa, met de duomo, de wereldberoemde scheve campanile, het baptisterium en het Camposanto. 

DAG 3: 11 juni 2018 Siena O-A
U brengt een uitgebreid bezoek aan Siena waar u over het beroemde Campo wandelt. In het Museo Civico bezichtigt u o.m. Het goede en het slechte bewind van Ambrogio Lorenzetti. U bewondert de gotische duomo uit de 12de eeuw met een prachtig gedecoreerde voorgevel.

DAG 4: 12 juni 2018 San Gimignano - Volterra - Siena O-M
U rijdt naar San Gimignano met de torenhuizen, pittoreske pleinen en straatjes. Daarna reist u verder naar Volterra, een middeleeuws stadje hoog op een heuvel gelegen. Hier bezoekt u een opmerkelijk Etruskisch museum. 

DAG 5: 13 juni 2018 Pienza - Montepulciano - Perugia O-A
Vandaag gaat u naar Pienza, waar paus Pius II een modelstad in renaissancestijl liet bouwen. Daarna bezoekt u het middeleeuwse Montepulciano en de kerk San Biagio, ontworpen door Sangallo en even buiten Montepulciano gelegen.  
 
DAG 6: 14 juni 2018 Perugia O-A
In het pauselijke Perugia, ooit een van de twaalf steden van de Etruskische statenbond, bezoekt u de Fontana Maggiore van Pisano, de Etruskische Poort en het 14de-eeuwse Palazzo dei Priori. 
 
DAG 7: 15 juni 2018 Gubbio - Città di Castello - Perugia O-M
U ontdekt een van de mooiste plekken in Umbrië: Gubbio. De middeleeuwse stad staat bekend om de wirwar aan steegjes en pleinen. Daarna gaat u naar Città di Castello met werken van de grootste renaissancekunstenaars, maar ook van de hedendaagse kunstenaar Alberto Burri.
 
DAG 8: 16 juni 2018 Assisi - Spello - Perugia O-A
In Assisi, gelegen tegen de flanken van de Monte Subiaso, maakt u een stadswandeling langs de St.-Franciscuskerk met fresco’s van Giotto, de Santa Chiara en de Santa Maria degli Angeli met de Portiuncula. U rijdt langs Spello, een stadje omringd door middeleeuwse omwallingen. 

DAG 9: 17 juni 2018 Arezzo - Cortona - Perugia O-A
U bezoekt Arezzo, waar u in de St.-Franciscuskerk de fresco’s van Piero della Francesca bewondert. In Cortona gaat u naar het Museo Diocesano met werken van Luca Signorelli en Fra Angelico.

DAG 10: 18 juni 2018 Foligno - Rome - Brussel O
Op weg naar de luchthaven van Rome bezoekt u nog Foligno met een duomo uit ca. 1200 en het Trinci-Paleis uit ca. 1400, nu een museum. Terugvlucht vanuit Rome.


korting voor VVL-leden: € 40 per lid
min. 15, max. 25 deelnemers

Deze reis is een coproductie van Davidsfonds Cultuurreizen en VVL Vereniging Vlaamse Leerkrachten

INBEGREPEN
- De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken 
- Reisleiding en deskundige toelichting door Roger Delbaere
- Gebruik van de audiofoon 
- Lokale gidsen
- Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
- Overnachtingen met ontbijt in kwaliteitsvolle viersterrenhotels
- 2 middagmalen en 7 avondmalen in lokale restaurants of de hotels
- Vluchten Brussel-Firenze en Rome-Brussel met Brussels Airlines, de luchthaventaksen en CO2-compensatie
- Transfers en vervoer ter plaatse in comfortabele autocar
- Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering

ROGER DELBAERE is historicus en eredirecteur van het secundair onderwijs en al 35 jaar reisleider van VVL. Zijn kunst- en cultuurreizen in Europa en naar Afrika, de beide Amerika’s en Azië zijn dankzij zijn ervaring en grondige kennis zo degelijk als klassiekers maar verrassen altijd weer.