Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

Apulië

Anne Desplenter: ‘Samen ontdekken we ‘de hak van Italië’, de prachtige streek die Puglia of Apulië is. We verkennen stad(je) na stad(je), van Otranto en Gallipoli tot Bari en Bitonto. We bezoeken kerken en kathedralen, de trulli van Alberobello en de sassi van Matera. Goed voor romaanse en typisch Apulische architectuur, met fresco’s en vloermozaïeken.’

Christian Laes: De ‘hak van Italië’ is een prachtige regio. Tijdens deze reis passeren zowat alle tijdvakken de revue: de Grieks-Romeinse oudheid, de Byzantijnse en Latijnse middeleeuwen, hoogtepunten van renaissance en barok, naast traditionele samenlevingsvormen die de tijd tot ver in de twintigste eeuw trotseerden. We bezoeken stadjes, kerken, kathedralen, de trulli van Alberobello en de sassi van Matera. En we genieten van een uitstekende keuken en Italiaanse gastvrijheid.

ANNE DESPLENTER studeerde o.a. geschiedenis van de oudheid en archeologie aan de KU Leuven. Ze gaf meer dan 30 jaar esthetica in het secundair onderwijs en was als gids verbonden aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSK) in Brussel. Ze spreekt vlot Italiaans en reist ieder jaar meerdere keren naar Italië.

Prof. Dr. CHRISTIAN LAES doceert geschiedenis van de oudheid, Byzantijnse geschiedenis en Latijn aan de Universiteit Antwerpen. Hij was gasthoogleraar aan verschillende universiteiten: Tampere, Rome en Fribourg. Hij is specialist in de mentaliteitsgeschiedenis van de Romeinse en de late oudheid, en schreef hierover boeken en talloze artikelen. Hij heeft een voorliefde voor reizen naar Italië en Griekenland en spreekt ook Italiaans.

Voor het reisprogramma van de afreis van 24 mei 2018 o.l.v. ANNE DESPLENTER Klik hier
Voor het reisprogramma van de extra afreis van 26 mei 2018 o.l.v. CHRISTIAN LAES Klik hier